Van’ın üç ilçesinde kaçak sigara ele geçirildi

Van İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince kaçakçılıkla mücadele kapsamında devam eden çalışmalar neticesinde; Çaldıran, Saray ve Muradiye İlçelerinde 19 bin 970 paket kaçak sigara ele geçirildi.

ASAYİŞ 21.03.2019 10:27:59 0
Van’ın üç ilçesinde kaçak sigara ele geçirildi
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Çaldıran İlçesi, Yukarı Gülderen Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince, ilçenin Temelli mahallesi sınırlarında icra edilen önleyici hizmet devriyesi esnasında, Jandarma ekipleri şüpheli gördükleri bir minibüsü durdurmak istedi.

     “DUR” ihtarına uymayarak kaçan şüpheli minibüs kısa bir süre içerisinde durduruldu. Şüpheli minibüste yapılan kontrol ve aramada 13 bin 180 paket kaçak sigara ele geçirildi.

    Öte yandan Saray İlçesi Çaybağı Jandarma  Karakol Komutanlığı ekiplerince, Keçikaya mahallesi sınırlarında devam eden önleyici hizmet devriyesi esnasında, şüpheli bir kamyonette yapılan kontrol ve aramada, 5 bin 420 paket kaçak sigara, Muradiye İlçesi Alpaslan Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince Yol emniyet ve kontrol faaliyeti esnasında durdurulan yolcu otobüsünde seyahat eden şüpheli şahsın üzerinde ve eşyalarında yapılan kontrol ve aramada, valiz içerisinde bin 370 paket kaçak sigara olmak üzere toplam üç olayda 19 bin 970 paket kaçak sigara ele geçirildi.

   Meydana gelen olaylarla ilgili olarak 3 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı